Knotgroep Bunnik

Praktische informatie

Het knotten gebeurt, zoals al verteld in Hoe knotten, in de winter. In principe werken wij op zaterdag van 09:00 tot 12:30 om de week, dus eens in de 14 dagen. Maar Sinterklaas en Kerstmis of andere belangrijke zaken kunnen daar wijzigingen in aanbrengen. Ook het weer kan invloed hebben. Vorst en sneeuw zijn alleen maar gunstig, dat is mooi om te zien en de grond is niet modderig en vanaf het ijs op de sloten zijn anders moeilijk bereikbare takken nu aan te vatten. Regen houdt ons ook niet tegen, is wel vervelend natuurlijk. Maar harde wind is gevaarlijk en dan blazen we de werkochtend af.

Iedereen is welkom om samen met ons zich een ochtend wat zweet op de rug te werken. Maar bij ongunstige omstandigheden (harde wind, of ijzel maakt de wegen onbegaanbaar) is het aan te raden contact met ons op te nemen, zie Over ons.

14 mei sluiten we het seizoen 2021-2022 af. Vanaf 16:00 uur zijn alle knotters welkom bij Nicolien en Rudi op Rijnseweg 6 Odijk om met elkaar te praten en wat te drinken (vlierbloesemsap, munt thee, wijn, bier of water) en wat lekkers te eten. Misschien liggen er nog wat stametjes om te zagen.


Op het google-maps kaartje van Bart Horeman is te zien waar we de laatste jaren aan het werk zijn geweest.

weergeven op een grotere kaart in een nieuw venster

Een korte terugblik op vermoeiende genoeglijke ochtenden van dit seizoen Voor oudere terugblikken zie in de rubriek Logs.

6 november 2021, de eerste ochtend van dit seizoen begonnen 14 knotters aan de inmiddels stevige bomen in het weiland tegenover Het Vagevuur. Ze hadden vorig seizoen geknipt moeten worden. Maar de problemen met covid19 maakten dat moeilijk. Over twee weken gaan we hier verder.

20 november 2021, 19 knotters maakten de klus tegenover Het Vagevuur af. Nicolien en John Vernooij werkten nog tot 14:30 door om de laatste stompjes af te zagen. We zijn nu klaar voor de volgende klus.

4 december 2021, 14 mensen werkten bij het pad langs de Kromme Rijn / Driebergse Meer (achter bij Nicolien en Rudi). De 8 jonge bomen waren snel geschoren. Maar de 9 oude wilgen die we 3 jaar geleden gedaan hadden hebben echt stevige takken laten groeien. Die krijgen we de volgende keer pas af.

18 december 2021 13 mensen werkten weer bij het pad langs de Kromme Rijn / Driebergse Meer. De takken liggen nu langs het pad, de bomen staan er weer kaal bij.

8 januari 2022 kwamen 10 mensen kijken bij Kloosterlaantje 2 in Driebergen. Daar zouden we individueel of in duo's corona-proof gaan knotten. Er was ruimte genoeg om 10 mensen te spreiden. Ook het weer werkte mee, al was het een vreselijk verkillende zuidenwind. De klus is nu al half geklaard.

22 januari 2022 waren de covid19 restricties weer iets versoepeld. De 16 aanwezige knotters voltooiden de klus bij het Kloosterlaantje. Mw v.h. Nederend kan weer 3 of 4 jaar naar fris groeiende wilgen kijken.

5 februari 2022 waren er 19 knotters op het paardenweitje. Voor de vaste knotters een bekende plek aan de Langbroekerdijk vanuit Odijk links zo'n 200 meter voor de Broekweg. Met zoveel mensen en het prachtige weer was de klus in ééln ochtend klaar.

5 maart 2022 werkten 14 knotters aan de bomen bij Bruis Verbeek, Rijsenburgse laan 24. Na de zware stormen van februari ging dit dan toch wel door. We hebben het niet af gekregen. Het is op 19 maaart voltooid..