Knotgroep Bunnik

Praktische informatie

Het knotten gebeurt, zoals al verteld in Hoe knotten, in de winter. In principe werken wij op zaterdag van 09:00 tot 12:30 om de week, dus eens in de 14 dagen. Maar Sinterklaas en Kerstmis of andere belangrijke zaken kunnen daar wijzigingen in aanbrengen. Ook het weer kan invloed hebben. Vorst en sneeuw zijn alleen maar gunstig, dat is mooi om te zien en de grond is niet modderig en vanaf het ijs op de sloten zijn anders moeilijk bereikbare takken nu aan te vatten. Regen houdt ons ook niet tegen, is wel vervelend natuurlijk. Maar harde wind is gevaarlijk en dan blazen we de werkochtend af.

14 december gaan we verder met de bomen langs het weiland bij Rijnwijk NW van de Odijkerweg noord van de A12. Vanuit Odijk richting station Driebergen-Zeist onder de snelweg door en na 300m links een laantje in tot aan de boerderij. Vanaf het station richting Odijk kwekerij Abbing en alle woonhuizen rechts en de kersenboomgaard en de kerstbomen links voorbij. Dan het laantje rechts inrijden tot aan de boerderij.

Rijnwijk

De volgende data zijn:
2020: 4/1, 18/1, 1/2, 15/2, 29/2 en 14/3

Iedereen is welkom om samen met ons zich een ochtend wat zweet op de rug te werken. Maar bij ongunstige omstandigheden (harde wind, of ijzel maakt de wegen onbegaanbaar) is het aan te raden contact met ons op te nemen, zie Over ons.


Op het google-maps kaartje van Bart Horeman is te zien waar we de laatste jaren aan het werk zijn geweest.

weergeven op een grotere kaart in een nieuw venster

Een korte terugblik op vermoeiende genoeglijke ochtenden van dit seizoen

Voor oudere terugblikken zie in de rubriek Logs.

2 november 2019 begonnen 15 knotters het nieuwe seizoen. Het was de landelijke natuurwerkdag, maar er waren geen belangstellende bezoekers. Het had 's nachts hevig geregend en waarschijnlijk heeft dat afgeschrikt. Maar vanaf 09:00 was het droog, alleen tijdens de koffie toen iedereen lekker binnen zat viel er nog een stevige bui.

16 november 2019 waren we met 14 mensen. Lage temperatuur (3ºC) maar vrijwel windstil en dus niet koud als je in beweging blijft hetgeen de bedoelin is van zo'n knotochtend. We zagen zelfs af en toe de zon. Tegen 13:00 uur was de klus klaar.

30 november 2019 genoten 18 knotters van het fraaie weer en prachtige bomen bij Rijnwijk NW van de Odijkerweg noord van de A12. We zijn daar nog lang niet klaar, en het zijn zowel ontzagwekkende grote oude wilgen als verbluffend snel groeiende jonge wilgen.