Knotgroep Bunnik

Praktische informatie

Het knotten gebeurt, zoals al verteld in Hoe knotten, in de winter. In principe werken wij op zaterdag van 09:00 tot 13:00 om de week, dus eens in de 14 dagen. Maar Sinterklaas en Kerstmis of andere belangrijke zaken kunnen daar wijzigingen in aanbrengen. Ook het weer kan invloed hebben. Vorst en sneeuw zijn alleen maar gunstig, dat is mooi om te zien en de grond is niet modderig en vanaf het ijs op de sloten zijn anders moeilijk bereikbare takken nu aan te vatten. Regen houdt ons ook niet tegen, is wel vervelend natuurlijk. Maar harde wind is gevaarlijk en dan blazen we de werkochtend af.

Iedereen is welkom om samen met ons zich een ochtend wat zweet op de rug te werken. Maar bij ongunstige omstandigheden (harde wind, of ijzel maakt de wegen onbegaanbaar) is het aan te raden contact met ons op te nemen, zie Over ons.


Op het google-maps kaartje van Bart Horeman is te zien waar we de laatste jaren aan het werk zijn geweest.

weergeven op een grotere kaart in een nieuw venster

Een korte terugblik op vermoeiende genoeglijke ochtenden van dit seizoen

Voor oudere terugblikken zie in de rubriek Logs.

3 november 2018 begonnen we in een bomensingel bij Cor Dorrestein op de Werkhovense weg 18 3985 MH in Werkhoven. Aan de westkant van het pad moesten de wilgen afgezaagd worden. De singel aande andere kant van het pad moest blijven staan.

17 november 2018 met 19 knotters dachten we even de klus bij bij Cor Dorrestein af te kunnen maken. Maar er staan nog wat wilgjes die de volgende keer moeten gaan sneuvelen. Het is wel een mooi ruig stukje waar de hazen dachten te kunnen uitrusten totdat die vervelende mensen kwamen. Drie hazen zochten haastig een andere slaapplek.

1 december 2018 14 knotters waren om 10 uur klaar met de klus bij Cor Dorrestein Na de chocokof verhuisden we naar de knotwilgn langs de Kromme Rijn achter Rijnseweg 6 tot 12 waar de Driebergse Meer in de Kromme Rijn uitmondt.

15 december 2018 kregen 14 knotters de 9 wilgen bij Kromme Rijn / Driebergse Meer (Rijnseweg 6 Odijk) af, de 5 wilgen aan de andere kant (westoever) werden door 3 zagers bewerkt. Die bomen hadden niet veel takken maar die waren wel erg zwaar. En 2 mensen begonnen met slieten poten bij Rijnseweg 1. Om 12:30 was het zagen klaar, maar nog 2 mensen voegden zich bij het poten van de slieten. Met de grondboor een pootgat boren gaat wel, naar het bleek erg zwaar om die grondboor uit die zuigende blauwe klei t trekken. Die klus was pas om 14:15 voltooid. We hebben 25 nieuwe wilgjes geplant.

5 januari 2019 wensten 21 knotters elkaar een goed nieuwjaar bij het Aderwinkelpad (vanaf de Jachtrustlaan) waar we in 2016-2017 ook geknot hebben (zie de Logs). Toen waren het grote zware takken, deze keer ging het vlugger, maar het is nog niet af.

19 januari 2019, de klus bij het Aderwinkelpad (vanaf de Jachtrustlaan) werd met 18 knotters vóór de koffie geklaard. Maar we besloten om na het koffiedrinken toch maar niet de laddersvoor een klein uurtje zagen naar het gemeentehuis in Odijk te slepen wat het plan was. De 9 wilgen daar aan het Krommerijnpad moeten wachten op de volgende keer op 2 fwwbeuari

2 fwbruari 2019 trotseerden 14 knotters dekoude miezerregen om langs de Kromme Rijn achter het gemeentehuis in Odijk 9 stevige wilgen van takkankroon te ontdoen. Tegen 12:00 was de klus geklaard.

16 februari 2019 werkten 16 knotters bij Bruis Verbeek op de Rijsenburgse laan 24 (tegenover de waterzuivering). Deze boompjes kennen we al van jongs af, maar ze zijn gegroeid. Deze keer kregen we het niet in één ochtend af. We kwamen op ongeveer driekwart.

2 maart 2019 maakten 17 knotters de klus bij Bruis Verbeek af. Na de koffie reden we naar het De Wetstein Pfisterpark in Bunnik (het parkje tussen de Krommerijn en de Tolhuislaan, bij de Raadhuisbrug. De 7 wilgen daar waren niet hoog, geen ladders nodig. Maar het waren toch onverwacht zware takken. Om 12:00 was dat ook af en konden we in de heerlijke zonneschijn de laatste chocola en bananen opmaken.

16 maart 2019 trotseerden 16 knottters de regen en harde wind om in het weiland achter Langbroekerdijk 23 (tegenover De Laan naar kasteel Beverweerd) veel kleine boompjes te fatsoeneren. Zij waren een jaar eerder getopt en nu was de eerste knotsessie. Het was meer wandelen dan zagen, en de harde wind was nauwelijks hinderlijk. Met grote bomen zou het afgelast zijn, maar nu waren we om 9:50 al klaar. Vroeg koffie en dan naar huis. Een korte laatste knotdag.